virtuaalihevonent. Priton OriannaVH18-039-0084

Rotu
Budjonnynhevonen
Ikääntyminen
Satunnainen
Nyt - 2-vuotias
4-vuotias - TBA
Kasvattaja
Priton Budyonnys
Omistaja
Nalee, VRL-10484
Syntymäaika
11.09.2018
Väri
Rautias
Orianna

Historiikki

"Mitä ihmettä, ostit toisen hevosen? ja vielä jonkun budjonnen vai mikä se nyt oli... eikö se yksi nyt riittänyt?" Oli isän ensireaktio kun soitin kertoakseni onnistuneista hevoskaupoista. Orianna matkaisi kotiin jo loppuviikosta ja siihen mennessä mulla pitäis olla tutustuttamissuunnitelma Rasuun, talliin, rutiineihin yms. valmiina. Tamma lentäisi siis kasvattajansa luota venäjältä tänne englantiin jo lauantaina. Innostukseltani en saanut oikein syötyä, vaan hössötin sitä sun tota saadakseni kaiken valmiiksi ennen tamman saapumista.

Nopeasti se sitten tänne kotiutui kyllä. Alkuun se oli aivan kasvattajansa kertoman mukainen, eli arasteli uusia asioita ja ihmisiä ihan herkkyyttään. Onneksi Oriannalla oli Rasu kaverina. Vaikka Rasu oli aikoinaan ollut aivan samanlainen, oli se kärsivällisyydellä, rakkaudella ja koulutuksella muovautunut aivan erilaiseksi, rohkeaksi ja ystävälliseksi nuoreksi hevoseksi. Tätä samaa odotin ja toivoin myös sitten Oriannalta. Kova työ ja kärsivällisyys kyllä palkittaisiin, ajattelin. Kuukausien työn jälkeen, mulla olikin kaksi rohkeaa nuorta hevosta. Oriannasta ja Rasusta oli tullut kuin paita ja peppu, jopa maastoon mentiin kolmen kimpassa jolloin ratsastin yleensä Rasulla, koska Orianna seuraisi koiranpennun lailla perässä riipppumatta siitä kuka siellä selässä olisi.

Yleensä treenatessani Oriannalla ratsastuksen perusteita kentällä, Rasu tuumaili tarhasta rauhallisella katseella meidän menoa. Tamma pystyi selvästi keskittymään rauhallisemmin itse hommaan, kun sen kaveri oli henkisenä tukena vieressä. Kyllä, toista yhtä kaveristaan riippuvaista hevosta et tule tapaamaan. Rasu on Oriannalle kaikki kaikessa, sellainen pieni mamman nössykkä.. kunnes se näkee esteradan kentällä. Silloin se syttyy sekunnissa ja vauhtia ei puutu. Se suorastaan rakastaa hyppäämistä ja kaikki muu ympärillä unohtuu, oli ihan sama millaisia ilmapalloja tai raketteja ympärillä lentelee, Orianna on kuin toinen hevonen.

Luonnekuvaus

This is very exciting.

Hitaasti syttyvä tamma, jonka kanssa joutuu hakemaan hieman luottamusta alkuun. Orianna on herkkä ja arka tamma, jonka sisällä kumminkin piilee mainio estehevonen. Se saattaa alkuun kyttäillä esteitä ja jännittää, mutta kun sitä rohkaisee tarpeeksi ja se uskaltaa luottaa sinuun niin puhkeaa se kukkaan. © Kasvattaja

Sukutaulu

Priton Wolferine VH17-039-0068 Volhvbudj Volga budj
Vacheza budj
YevfrosinyaERJ-I Nikofor budj
Yemelyano budj
Nouvion Arisha VH17-039-0010 Kasmar budj Zvizda budj
Kudry budj
Albina budj Kranitbudj
Snezhana budj

Kilpailuhistoria

Liian nuori, kilpailut tulossa myöhemmin.

Taidot

Yhteistyö
25
Rohkeus
7
Liikkeet
25
Yleisvaikutelma
35

Päiväkirja Kaikki päiväkirjamerkinnät ovat omistajan käsialaa, ellei ohessa toisin mainita

Maastakäsittelyä, vol 1 - 28.5.2019

Kuten Rashmin kanssa aikoinaan tein, olisi saman harjoitelman aika nyt myös Oriannalla. Aika siis aloittaa maastakäsittely tamman kanssa aivan nollasta, eli rakentaa luottamusta välillemme. Ensin istuin vain tamman läheisyydessa tarhan reunalla ja annoin sen katsella minua etäisyydeltä. Etenimme rauhallisesti ja muutamissa tunneissa pääsimme jo siihen, että se käveli uteliaana luokseni ja sain koskettaa tätä kaulasta. Aluksi kosketin vain hetkellisesti ja sitten väistyin hitaasti kävellen takavasemmalle, jolloin tämä alkoi seurata minua omasta tahdostaan. Harjoitusten välissä päivän aikana ruokin Oriannan aina niin, että olin läsnä, mutta kuitenkin pienen etäisyyden päässä. Iltaruokintaan mennessä sain rapsutella tammaa samalla kun se söi vieressäni.