Jalostusohjelma

Pura Raza Española (PRE), joka tarkoittaa puhdasveristä espanjalaista hevosta, tunnetaan myös nimellä Andalusianhevonen. Nämä hevoset ovat rakenteeltaan vahvoja, mutta kuitenkin elegantteja. Rodun edustajat ovat tunnettuja niiden energisistä liikkeistään, hyvästä oppimiskyvystä, älykkyydestä sekä herkkyydestä.

Pura Raza Espagnola hevoskannan vahvistaminen

Kasvatusohjelmamme tarkoituksena on vahvistaa Pura Raza Espagnola hevoskantaa ja edesauttaa sen säilymistä. Tavoitteemme on tuoda Pura Raza Espagnola hevoset paremmin esille huolellisen suunnittelun kautta ja kehittää rotukantaa eteenpäin. Haluamme jatkaa rodun maineen kohottamista sekä tuoda sille enemmän arvostusta tarkkojen jalostusvalintojemme sekä suoritusten kautta. Tarjoamme laadukkaita hevosia jalostukseen omalla osa-alueellamme, jolla haluamme osoittaa uskollisuutemme tälle rodulle.

Jalostustavoitteet ja vaatimukset

Tavoitteenamme on kasvattaa hevosia, jotka pystyvät suoriutumaan erilaisissa hevosmaailman urheilulajeissa. Jalostushevostemme tulee täyttää tietyt tarkat vaatimukset ja ne valitaan huolellisesti erilaisia ominaisuuksia sekä potentiaalia silmällä pitäen. Uskomme, että jokaisen jalostusohjelman perustana ovat laadukkaat hevoset: hyvät sukulinjat tuottavat oikeanlaista sekä johdonmukaista rakennetta, atleettista kykyä, hyvää luonnetta sekä kauniita liikkeitä.

Ostajaehdokkaiden ja kasvattajien tukeminen

Pyrimme tukemaan ja rohkaisemaan kasvattajia jalostamaan laadukkaita kilpailukäyttöön soveltuvia hevosia. On siis hyvä pitää mielessä, millainen on hyvä ratsuhevonen ja siksi meistä on tärkeää arvioida sekä suunnitella tulevaisuuden astutuksia. Haluamme myös jakaa tietoa tästä rodusta ja saada sille enemmän tunnustusta. Pyrimme tukemaan muita rodun kasvattajia ja omistajia tarjoamalla monipuolisia sukulinjoja jalostusohjelmamme kautta.

Pura Raza Espagnolan rotumääritelmä

Sallitut värit rodun eri rekistereissä ovat kimo, ruunikko, musta, hallakko, voikko, rautias, ruunivoikko, valkovoikko ja pearl. Näistä yleisimmät ovat kimo ja ruunikko, mutta myös mustaa ja rautiasta esiintyy nykyään enemmän. Muut mainitut värit ovat sallittuja mutta harvinaisia. Rodun edustajat ovat tunnettuja niiden energisistä liikkeistään, hyvästä oppimiskyvystä, älykkyydestä sekä herkkyydestä. PRE hevoset ovat myös erittäin yhteistyönhaluisia. Rakenteeltaan ne ovat vahvoja ja elegantteja.

Toteutus ja suunnittelu © Yeguada Alta Doce 2012-2024. Kaikki oikeudet pidätetään.