Indulgente de Alta Doce

04.02.2013 Ruunikko PRE tamma, 158cm

Omistaja: Yeguada Alta Doce, VRL-10484 Painotus: Kouluratsastus
Kasvattaja: Yeguada Alta Doce, Espanja Koulutustaso: Intermediate I
Rek.no: VH14-033-0066 Ikääntyminen 4v - 03.06.2013 - nyt 9-vuotias

Luonne

Indulgente on luonteeltaan äärimmäisen lempeä ja suvaitsevainen. Sen mukaan tamma saikin nimensä, Indulgente tarkoittaa espanjaksi lempeää. Vanhemmilta perityt ominaisuudet näkyvät tässä varsassa vahvasti. Ihastuttavan nöyrä ja oppivainen tamma on ollut suorastaan ilo kouluttaa ja ratsuttaa. Tälläinen helmi on ehdottomasti kaiken sen ajan ja vaivan arvoinen, jonka kasvattaja näkee työnsä eteen.

Tamma alusta asti ollut rauhallinen kaikissa hoitotilanteissa ja se on eläinlääkärin sekä kengittäjän suosikki. Nostaa kaviot nätisti eikä heiluttele niitä, jolloin kengitys on mennyt nopeasti ja helposti. Eläinlääkärin tekemät rokotukset tai raspaus eivät ole olleet mikään ongelma. Harjatessa ja varustaessa Indulgente käyttäytyy myös moitteettomasti ja seisoen alusta loppuun asti kiltisti paikallaan.

Ratsastettaessa tamma keskittyy hyvin siihen mitä tehdään ja uudet asiat se on oppinut todella nopeasti. Tämän askellajit ovat erinomaiset ja mukavan pehmeät. Takaosaan kaivattaisiin enemmän moottoria, mutta aktiivinen etuosa hieman tasapainottaa takaosan kehittyvää puutetta. Indulgente antaa ratsastajansa pienet virheet anteeksi ja yrittää aina ymmämrtää mitä siltä vaaditaan tai mitä tälle yritetään opettaa. Maastossa se kävelee rauhallisen varmasti mistä vaan eikä hätkähdä missään tilanteessa.

Kilpailuissa se katselee kiinnostuneena ympärilleen, mutta ei stressaa tai käyttäydy levottomasti. Suoritus on aina tapahtunut tamman parhaan mukaan eikä edes sijoille jäämättömyys ole jättänyt karvasta makua suuhun.

Kuva © Yeguada Susaeta, kirjallisella luvalla.

Historia

Indulgente on syntynyt ehdottomasti lempiyhdistelmästäni jalostusohjelmassani olevista hevosista. Huolellisen pohdinnan jälkeen, päädyin valitsemaan tallini jalostusohjelman ensimmäisen orilinjan edustajan, Asombroson. Ori, joka on ulkonäöltään vaikuttava sekä maskuliininen ja on menestynyt Intermediate I tasolla kouluratsastuksessa. Tämän orin pariksi valitsin Felizan, lempeän ja rauhallisen tamman. Se toisi tasapainoisuutta ja vahvistaisi perinteistä espanjalaista baroque rakennetta.

Sukutaulu

Asombroso 160cm, rn PRE Agradable 158cm, rn PRE Filosófico 156cm, rn PRE
Carisa 154cm, rnkm PRE
Inocenta 156cm, rn PRE Gervasio 165cm, m PRE
Tabora 150cm, rn PRE
Feliza 156cm, rnkm PRE Kemen 161cm, rn PRE Gentos 159cm, mrn PRE
Altagracia 155cm, mkm PRE
Sayda 154cm, rnkm PRE Castros 154cm, m PRE
Pequeño 157cm, rnkm PRE

Jälkeläiset

t. Soberana de Alta Doce, synt. 16.01.2014, orista Mecapal de Alta Doce

Kilpailukalenteri

KRJ, 0 sijoitusta
Taso Paikka Päivämäärä Sijoitus
KRJ Taso, luokka Paikka pp.kk.vvvv 0/00

Päiväkirja&valmennukset

Kuukausi 2014, päiväkirjamerkintä

Tammalla ei ole vielä merkintöjä

a sim game horse - un caballo virtual - virtuaalihevonen

Toteutus ja suunnittelu © Yeguada Alta Doce 2012-2024. Kaikki oikeudet pidätetään.